Dilatační spáry v betonovém povrchu opravíte za jeden den.

S nízkými náklady a bez rizika popraskání.

Betonový povrch v průmyslových halách dostává při každodenním provozu pořádně zabrat. I přes správnou údržbu se podklad pod tíhou vysokozdvižných vozíků a palet postupně opotřebuje. Nejvíce trpí dilatační spáry. Beton v jejich okolí se začíná běžným namáháním loupat, vytloukat a praskat to je obvyklá praxe. Jenže oprava ač zdánlivě nepatrných částí podlahy si zpravidla žádá úplné odstavení haly a tedy i vyřazení provozu minimálně na tři dny. Alespoň tak prezentuje řešení problému většina podlahářských společností. Opravu lze přitom uskutečnit během pár hodin. Stejně kvalitně, jen chytřeji. S použitím správných materiálů a potřebnou dávkou inovace. Podobně jako nad efektivitou Vašich řešení přemýšlíme my v Recetexu.

Správně zvolený materiál je základ

Vybourání původního povrchu a následná reprofilace plastbetonem je při opravě dilatačních spár zdánlivá sázka na jistotu. Běžným, zdlouhavým postupem sice na první pohled nic nezkazíte, ve skutečnosti ale bývá takto upravený beton často náchylný k dalšímu praskání. Použitý plastbeton se totiž po vytvrzení musí proříznout až na poklad betonu, což značná část aplikátorů směle opomíjí. Řešením je rychlá oprava specializovaným polyuretanovým materiálem bez nutnosti dalšího opracování. Taková reprofilace povrchu nejen ušetří čas, ale zajistí minimální chybovost a přinese esteticky líbivý výsledek. Navíc se díky ní vyhnete riziku, že se do pár let dostanete do stejné situace jako před samotným zásahem. 

Kvalitně do pár hodin 

Jak přesně jsme ultrarychlý systém opravy spár aplikovali na naší referenční zakázce?

Opravu dvanácti metrů spáry v přejezdu mezi dvěma průmyslovými halami musel náš klient stihnout do jednoho dne. Zatímco běžná aplikace plastbetonu by pro klienta u takto malé zakázky znamenala finanční ztrátu, za použití ultra rychlého systému s naším materiálem se zakázka v poměru cena/výkon vyplatila.

Každou z existujících vylomených a popraskaných spár klient nejprve pečlivě prohlédl a následně provedl řezy přibližně dva a půl centimetru od každé z nich tak, aby spáry vyrovnal. Očistěné spáry poté ohraničil páskou, aby nedošlo k jejich dalšímu znečištění.

Do vybourané kapsy poté štětcem aplikoval penetraci, kterou následně přesypal hrubozrnným pískem. Tím vytvořil kotevní můstek k nanesení dalšího materiálu. Využil naši dvoukomponentní epoxidovou pryskyřici Recepox RS se schopností zrát při nízkých teplotách okolo 5 °C a brousitelností již po dvou hodinách.  

O dvě hodiny později přišlo na řadu odstranění přebytečného písku a následně zalévací pryskyřice Recepur Seamlastic XL s vysokou průtažností a tedy schopností dilatace betonových bloků. Polyuretanová dvoukomponentní pigmentovaná pryskyřice tvoří po vytvrzení elastickou vrstvu a funguje jako tekutá spára nahrazující běžné spáry dilatačních bloků. Je tedy dostatečně tvrdá, ale zároveň pružná.

Po úplném zaschnutí klient povrch přebrousil a doplnil o pigmentovaný krycí nátěr Recepox Coating TX. Mnozí zákazníci se ale objedou i bez krycího pigmentu. Požadovaný odstín lze totiž nastavit už v předchozím kroku zalévací PU hmotu Recepur Seamlastic XL dokážeme vyrobit v libovolném odstínu, třeba přímo v barvě podlahy.

Provoz haly klient (od samotné diagnostiky povrchu až po finální odevzdání) omezil na pouhých čtyřiadvacet hodin. Po jediném dnu práce na opravách tak mohli pracovníci provozu druhý den naplno pokračovat ve výrobě. V novém a lepším. Bez nepříjemného vylomeného přejezdu mezi halami, pohodlněji a efektivněji.

Poradíme i Vám, jak za malé náklady dosáhnout kvalitních výsledků. Zanechte nám kontakt a využijte nezávazné schůzky třeba nad šálkem dobré kávy .